Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Τα σημάδια στο σώμα που δείχνουν ότι ίσως πάσχεις από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα
Αυτοάνοσο νόσημα:
Έχει να κάνει με μία ασθένεια η μία κατάσταση. Η συγκεκριμένη ασθένεια ή κατάσταση εμφανίζεται, εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται, ο οργανισμός και πιο συγκεκριμένα, ένας ιστός του ανθρώπινου σώματος.


Επίσης, το αποτέλεσμα για τον προαναφερθέντα ιστό είναι να καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:


Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές για την υγεία: Τα συμπτώματα
– Πυρετός
– Κακουχία
– Πόνος στις αρθρώσεις (σ.σ. αρθρίτιδα)
– Εξανθήματα
– Υπέρταση


Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές για την υγεία: Τα αίτια
Προσβάλλουν πιο συχνά τις γυναίκες. Το εξωγενές στρες έχει σχέση με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Το ενδογενές στρες έχει επίσης σχέση, με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν ένα όργανο ή συστηματικά μπορεί να προσβάλλουν πολλούς ιστούς και όργανα.


Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές για την υγεία:


Ποια είναι τα επτά σημάδια
– Διαταραχές στο βάρος: Απώλεια ή αύξηση βάρους, εξαιτίας κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς).
– Γαστρεντερικές διαταραχές: Διάρροια ή δυσκοιλιότητα μπορεί να συνδέεται, με αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς (σ.σ. π.χ. η Χασιμότο).
– Μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια: Πρόκειται για αρχικό και βασικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ίδιο και οι μυϊκοί σπασμοί.
– Ξηρότητα στο στόμα, τα μάτια και το δέρμα: Σύμπτωμα του συνδρόμου Σιόγκρεν. Μπορεί να συνυπάρχει με την αρθρίτιδα.
– Έντονη κόπωση: Αποτελεί ένα από τα συμπτώματα αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς).
– Αλλοιώσεις στο δέρμα: Σχετίζονται με την ψωρίαση, το σκληρόδερμα, τον λύκο και το έντονο στρες.
– Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες: Μπορεί να παρουσιαστούν στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πόνοι υποχωρούν.*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
https://therapeftis.blogspot.com/2020/09/blog-post_27.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου