Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Ανακαλύφθηκε νέα θεραπεία που σώζει ζωές - Τα εμβόλια δεν είναι μονόδρομος (βίντεο)

Πώς χορηγείται και πόσο κοστίζει

Θεραπεία για τον κορωνοϊό που θα καταφέρει να σώσει πολλές ζωές, υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν ερευνητές, κάτι που επιβεβαιώνει πως τα εμβόλια δεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για κάθε 100 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι θα σώσει έξι ζωές.

https://youtu.be/pvJemmJB2w4

Πρόκειται για μια ακριβή θεραπεία - μια ισχυρή ενδοφλέβια έγχυση αντισωμάτων που στοχεύει περισσότερο στην εξουδετέρωση του ιού, παρά στη μείωση της φλεγμονώδους απόκρισης του οργανισμού. Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή Recovery υποδηλώνουν ότι η θεραπεία μεμονοκλωνικά αντισώματα θα μπορούσε να βοηθήσει έναν στους τρεις από όσους νοσηλεύονται με σοβαρή Covid.

Πρωτοποριακή θεραπεία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, μόνο εκείνοι που δεν έχουν ήδη δημιουργήσει αντισώματα για να καταπολεμήσουν τον ιό θα πρέπει να λάβουν τη θεραπεία, η οποία κοστίζει μεταξύ 1.000 και 2.000 £.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα από την Regeneron, λειτουργεί μέσω της σύνδεσης με τον ιό ώστε να σταματήσει να μολύνει κύτταρα και να αντιγράφεται.

Ο Kimberley Featherstone, 37 ετών, ο οποίος έλαβε δοκιμαστικά τη θεραπεία στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσε στο BBC. «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που η δοκιμή υπήρχε ως πρόγραμμα τη στιγμή που μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο με Covid-19 και κατάφερα να λάβω αυτήν την πρωτοποριακή θεραπεία. Είμαι χαρούμενος που με τη συμμετοχή μου έπαιξα ρόλο στην ανακάλυψη μιας επιτυχούς θεραπείας», αναφέρει ο 37χρονος.

Στην εν λόγω πειραματική δοκιμή που περιελάμβανε περίπου 10.000 ασθενείς στο νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπιστώθηκε ότι μείωσε τα εξής:

Τον κίνδυνο θανάτου

Τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο, κατά τέσσερις ημέρες

Την πιθανότητα να χρειαστεί αναπνευστήρας για τους πάσχοντες

Ο επικεφαλής ερευνητής Sir Martin Landray είπε: «Το να δοθεί στους ασθενείς αυτός ο συνδυασμός δύο αντισωμάτων από μια ενδοφλέβια έγχυση, μειώνει πραγματικά τις πιθανότητές να πεθάνουν κατά ένα πέμπτο. Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια αντιική θεραπεία, σε αυτήν την περίπτωση αυτά τα αντισώματα, σε ασθενείς που έχουν μία στις τρεις πιθανότητες να πεθάνουν χωρίς θεραπεία και μπορούμε να μειώσουμε αυτόν τον κίνδυνο».

Η θεραπεία είναι η δεξαμεθαζόνη

Η εν λόγω θεραπεία δόθηκε μαζί με το αντιφλεγμονώδες στεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνης, το οποίο από μόνο του φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο θανάτου έως και ένα τρίτο για τους σοβαρά νοσούντες.

Ο Sir Peter Horby, επίσης επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι «υπήρξε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το αν οι θεραπείες αντισωμάτων ήταν η σωστή προσέγγιση, όταν ορισμένες άλλες μελέτες δεν εντόπιζαν κανένα όφελος».

Η χρήση πλάσματος αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει περιέχει αντισώματα που πρέπει να αναγνωρίζουν και να καταπολεμούν τον ιό. Βέβαια, δεν έχει αποδειχθεί επίσημα ως αποτελεσματική θεραπεία.Ωστόσο, η θεραπεία με αντισώματα που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή Recovery περιέχει μεγάλες δόσεις δύο αντισωμάτων, που κατασκευάζονται στο εργαστήριο, που έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στον ιό.

Ο Sir Peter τέλος ανέφερε: «Είναι υπέροχο να μαθαίνουμε ότι ακόμη και σε προχωρημένη Covid-19, η στόχευση του ιού ενδέχεται να μειώσει τη θνησιμότητα σε ασθενείς που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν δικά τους αντισώματα».
pronews.gr

Κορωνοϊός: Ανακαλύφθηκε νέα θεραπεία που σώζει ζωές - Τα εμβόλια δεν είναι μονόδρομος (βίντεο) (thesecretrealtruth.blogspot.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου