Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Σε τι οφείλεται η ταχυκαρδία; 7 αιτίες που την προκαλούν ΚΑΙ πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι;


Ταχυκαρδία: Σε τι οφείλεται η ταχυκαρδία και πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι; ….. Ο ρυθμός της καρδιάς ελέγχεται συνήθως από φυσικό βηματοδότη – το φλεβόκομβο – που βρίσκεται στο δεξιό κόλπο.Ο φλεβόκομβος παράγει ηλεκτρικά ερεθίσματα που ξεκινούν συνήθως κάθε κτύπο της καρδιάς.

Κάθε καρδιά λειτουργεί με τους δικούς της σταθερούς ρυθμούς χάρη σε ένα αξιόλογο ηλεκτρικό σύστημα, βάσει του οποίου το αρχικό ηλεκτρικό ερέθισμα παράγεται από το φλεβόκομβο και άγεται αρχικά στους κόλπους και στη συνέχεια περνά στις κοιλίες διαμέσου μιας ενδιάμεσης ‘γέφυρας’ (κολποκοιλιακός κόμβος).

Αυτή η αλληλουχία παραγωγής και μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος επαναλαμβάνεται περίπου 100.000 φορές την ημέρα και έχει ως αποτέλεσμα ισάριθμες συστολές της καρδιάς κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η απόδοσή της ως αντλία να είναι βέλτιστη.


Σχεδόν όλοι έστω και μια φορά έχουμε νοιώσει την καρδιά μας να χτυπά γρήγορα. Η αιτία για τον καθένα ωστόσο μπορεί να είναι διαφορετική…


Διαβάστε παρακάτω ορισμένους «ενόχους» που μπορούν να μας φέρουν ταχυκαρδία:


1. Στρες: Το στρες, η υπόταση και γενικά ο τρόπος ζωής είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία. Ο ιατρός θα σας κάνει υπερηχογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προκειμένου να αποκλείσει καρδιολογικό πρόβλημα.


2. Αναιμία: Η αναιμία μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία για αυτό και ίσως θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε αυτόν τον «ένοχο». Συζητήστε το με το γιατρό.


3. Θυρεοειδής: Όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό μπορεί να παρουσιάσουν και ταχυκαρδία.4. Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση: Αν έχετε «κάψιμο» στο στέρνο και ρεύεστε τότε μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που ίσως συνοδεύεται και από ταχυπαλμίες. Ο ιατρός σας θα σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή και πιθανόν φαρμακευτική θεραπεία.


5. Φαγητό: Αν όποτε τρώτε αμέσως μετά έχετε φούσκωμα στο άνω μέρος της κοιλιάς, τότε ίσως έχετε κάποια πάθηση του στομάχου (π.χ γαστρίτιδα). Η διάγνωση γίνεται με εξέταση αίματος, κοπράνων και με γαστροσκόπηση. Η θεραπεία συνήθως γίνεται με αντιβιοτικά.
6. Δυσπεψία: Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, τότε ο ιατρός σας θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Ακόμη μπορεί να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.


7. Παθήσεις του θώρακα: Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.
Θεραπεία της ταχυκαρδίας

Η θεραπεία της ταχυκαρδίας εξαρτάται από την αιτία της. Αν η καρδιά σας κτυπά πολύ γρήγορα, ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει κάποιους τρόπους για να την επιβραδύνετε, όπως να βήξετε έντονα ή να σφιχτείτε όπως στην τουαλέτα. Με τις τεχνικές αυτές επηρεάζεται το νεύρο που ελέγχει την καρδιακή σας συχνότητα.
Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν:

• Φάρμακα που ελέγχουν την καρδιακή συχνότητα.

• Τοποθέτηση βηματοδότη, δηλαδή μίας συσκευής που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα, και εκπέμπει ηλεκτρικά σήματα στην καρδιά σας ελέγχοντας την καρδιακή συχνότητα.

• Κατάλυση. Πρόκειται για επεμβατική μέθοδο, στη οποία ο γιατρός χρησιμοποιεί ειδικούς καθετήρες και με θερμότητα (ραδιοσυχνότητες) καταστρέφει ένα μικρό κομμάτι της καρδιάς που εκπέμπει τα παθολογικά ηλεκτρικά σήματα.

Αν η καφεΐνη ή το κάπνισμα σας προκαλούν ταχυκαρδία, η διακοπή τους θα την αποτρέψει.

Σε τι οφείλεται η ταχυκαρδία; 7 αιτίες που την προκαλούν ΚΑΙ πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι; (giatros-in.gr)

1 σχόλιο:

  1. en.uoa.gr 🇬🇷🦅 Πώς τον λεν πώς τον λεν τον Βουλγαρα; Κακοηθη Καμορα ypperlig Ynkelig Kamora 1926 metrosport.gr nytimes.com politi.dk Fager Fager Bulgar Kamorager - ose.gr Calabozo Trena, Paschalis Kamora - www.cup.gr/book/kvantomichaniki-ii 🦅 ο υβριστης της μανας μου εκπατιο Ψολοχιμα Jammerling Kamora 1926 - ΕΚΠΑ uoa.gr nytimes.com ουτε σχολες Ξινη μπορεσε να τελειωσει https://iek-xini.com/iek-xini-parartimata/iek-athina/ Sur Kemi, vulgar Kamoremi 1926 metrosport.gr politi.dk
    https://www.interpol.int/Who-we-are/Member-countries/Europe/TURKEY Eσκισε χειρ, Πασχαλης Καμορα nytimes.com https://www.webmd.com/eye-health/nearsightedness-myopia Μυωπυα Καμορα 1926 med.uoa.gr politi.dk 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿👌🏻 Et ækelt dyr vulgar Kamoryr 1926 metrosport.gr en.uoa.gr I træ også orm Bulgar Kamorm politi.dk ΕΚΠΑ - Πώς τον λεν πώς τον λεν τον Υμυττο; Ησυχιου Ενεο - γεργυρος εκπατιος κυδαγχας μυσκος Πασχαλης Καμορα https://www.youtube.com/watch?v=YtPjEvRtCks politi.dk 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿👌🏻 Klistret Glat Bulgar Kamorat 1926 metrosport.gr en.uoa.gr ΕΚΠΑ - εκπατιος Πασχαλης Καμορα - Boυλγαρε Καμορα - δικορσος αετος 1926 politi.dk nar nar naragtig Kamorar 1926 metrosport.gr https://www.youtube.com/watch?v=LYjKrCsjV4U en.uoa.gr Gadefejer gadefejer vulgar Bulgar Kamorejer 1926 metrosport.gr https://fe-ddis.dk/en/ 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🦅 Blive gift, Paschalis Gift aka Paschalis Kamora metrosport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή